11 Op de vlucht

Toms moeder en broer zijn verslaafd aan de drank. Gelukkig woont Tom niet meer thuis. Hij woont bij zijn vriend Joey en zijn ouders. Als Tom op een dag eten langs brengt bij zijn moeder en broer gebeurt er iets heel ergs. Tom slaat op de vlucht. De politie treft zijn moeder en broer gewond aan…

Auteur: Tessa van Schie

60 p.|Leesniveau: A2/B1, rond 1F (Meijerink) 
ISBN 9789086961467

Over de auteur:

Tessa van Schie wordt in 1969 in Den Haag geboren. Na de middelbare school gaat ze naar de Frederik Muller Academie (Boekhandel en Uitgeverij) in Amsterdam en studeert ze Algemene Letteren aan de VU. Eerst werkt ze een tijdlang in de reclame, maar dan ontdekt ze dat haar passie in het onderwijs ligt. Daarna werkt ze meer dan tien jaar als docent Nederlands in het Voortgezet Onderwijs. Zij werkt met leerlingen in Amsterdam West, die veelal zeer getalenteerd zijn maar te kampen hebben met een taalachterstand. Tessa verdiept zich hierin en schoolt zich bij als Remedial Teacher.
Voor het wegwerken van taalachterstand is lezen essentieel. Het meeschrijven aan de serie BoekenBoeien spreekt haar dan ook direct aan. Haar boek ‘Op de Vlucht’ verschijnt in mei 2012. Ze vindt het een leuke ervaring om zelf een boek te schrijven en sluit niet uit dat er meer boeken zullen volgen. Verder wil ze graag als schrijver en als gebruiker van de serie op een school komen vertellen over BoekenBoeien.
Tegenwoordig is Tessa werkzaam als taalcoördinator en stuurt zij diverse taalprojecten aan binnen het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast begeleidt zij kinderen met leerproblemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Wil je reageren?
Praat mee over dit verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *